به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمد رستمی عصر چهارشنبه در بازدید از این طرح افزود: این پروژه که با همکاری آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) در استان در حال اجراست و با سابقه انجام مطالعه در هشت سال پیش و 20 ماه کار عملی مستمر یکی از مهمترین چالشهای پیش روی در زمینه نحوه مشارکت بهره برداران در زمینه مدیریت توزیع و مصرف آب کشاورزی و نگهداری مشترک بهره برداران از سازه ها را در استان مورد ارزیابی و بازبینی قرار داده است.
وی اظهار داشت: در حال طراحی مدل و الگوئی از مشارکت است که بتواند مشکلات پیش روی وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو را در این زمینه برطرف نماید و نظم پایدار و صحیحی را مستمر کند.
وی خاطرنشان کرد: ماهیت پروژه نرمافزایش بوده و زمان اجرای آن پنج سال پیش بینی شده و طی این مدت جایکا با استفاده از اعتبارات خود، کار آموزش، ظرفی تسازی و انتقال دانش فنی را به 9 نفر از کارشناسان همتای طرف ایرانی انجام می دهد.
رستمی افزود: تمام توجه پروژه در طول زمان اجرا بر تولید با ثبات، افزایش عملکرد محصول، افزایش بهره وری از آب، تقویت بنیه اقتصادی کشاورزان و. .. از طریق اجرای برنامه های مصوب است.
کارشناس مسئول نظام بهره برداری جهادکشاورزی گلستان اظهار داشت: نهادهای رهبری کننده پروژه در سطح ملی، کمیته راهبردی به ریاست مدیرکل سازمانهای تخصصی و امور بین الملل، در سطح استان گروه تسهیل گر به مسئولیت رئیس سازمان و در سطح منطقه کمیته پیشبرد پروژه به ریاست یکی از کشاورزان عضو شرکت تعاونی تولید است.
وی گفت: محل اجرای پروژه اراضی محدوده شرکت تعاونی تولید پیوند در آق قلاست و با توجه به اینکه اجرای اهداف و برنامه های پروژه به یکباره و در کل منطقه امکا نپذیر نبود با مشورت کمیته پیشبرد پروژه نسبت به انتخاب پایلوت 188 هکتار با عضویت 39 نفر از بهره برداران اقدام شد.
وی افزود: اساس کار پروژه بر تشکیل گرو ههای آب بران در کانالهای درجه 2 قرار دارد و تا این تاریخ 13 گروه آب بران در منطقه تشکیل شده و برنامه ریزی لازم برای تشکیل گروه در سایر مناطق بعمل آمده است.
رستمی یادآورشد: کارشناسان همتا دربخشهای مختلف از جمله نظام بهره برداری، آب و خاک، زراعت و آموزش و ترویج به اتفاق کارشناسان بلندمدت و کوتاه مدت ژاپنی به امر برنامه ریزی و تعیین خط مشی پرداخته و پس از تصویب برنامه های پیشنهادی توسط کمیته راهبردی، گروه تسهیل گر و کمیته پیشبرد پروژه به اجرا در می آید.
وی مهمترین وجه پروژه، میزان موفقیت در امر بکارگیری و مشارکت کشاورزان در تصمیم گیریهای مربوط به مدیریت آب است و موفقیت در این امر حیاتی است.
نظر شما